RAU Maashorst Healthy Fest 2024

 In Nieuws

Zondag 21 april 2024 vindt de tweede editie van het RAU Maashorst Healthy Fest in Sportpark Uden plaats! Een dag vol workshops op het gebied van sport, vitaliteit, mindfulness, voeding en meer. Deelnemers kunnen vier workshops naar eigen keuze volgen. Heb jij zin in een dagje ontspanning en bezinning, een dagje fanatiek sporten of een combinatie van allebei? Het kan allemaal! Van yoga, ademhaling, mindwalk en qi gong tot targetsprint, bootcamp en boksen. Ook vinden er inspiratiesessies plaats op het gebied van o.a. voeding, slaap en stress, worden er massages gegeven en kan er gedanst en geschilderd worden. Kortom: voor ieder wat wils en zowel voor beginners als gevorderden. Er wordt een lekkere en gezonde lunch verzorgd en we begeven ons in echte festivalsferen met livemuziek, een chill out area en nog veel meer.

Het Healthy Fest is een initiatief van Sportvereniging RAU, in samenwerking met ruim 25 verenigingen, organisaties en ondernemingen binnen het sportieve, sociale en maatschappelijke domein. Alle aanbieders komen uit de gemeente Maashorst of omstreken en hebben een gemeenschappelijke missie: het stimuleren van een gezonde levensstijl, die bijdraagt aan een vitaal lichaam en vitale geest.

De eerste editie was een groot succes en we kijken dan ook uit naar de tweede editie!

Ticketprijs Fase 2: €34,90 (incl. 4 workshops naar keuze en lunch)

Ticketprijs Fase 3: €37,90 (incl. 4 workshops naar keuze en lunch)

Minimum leeftijd: 18 jaar

LINE-UP:

VITALITY AREA

SPORTIEF WANDELEN – DE KEIEN

Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen en gebeurt in groepen onder leiding van een trainer. Daarmee is het net iets meer dan het ‘gewone‘ wandelen. Sportief wandelen is geschikt voor actieve en minder actieve personen en ook ideaal voor hardlopers die wegens blessures geen langere stukken kunnen hardlopen.

GECOMBINEERDE LEEFSTIJLINTERVENTIE (GLI) – BODYVISION

Deze interventie richt zich op mensen met overgewicht en wordt betaald door je zorgverzekering, zonder dat het je eigen risico kost. De coach legt uit wat er in de sessies aan bod komt en hoe je jezelf weer op de rit kan krijgen.

RUGKLACHTEN TRAINING – BODYVISION

Veel mensen hebben a-specifieke rugklachten. Dat betekent dat het niet duidelijk is hoe de klachten ontstaan. Met de oefeningen uit de workshop kan je veel pijn en klachten voorkomen. Doe mee en ervaar de mogelijkheden van je lichaam!

BEKKENBODEM PILATES – BOOST MET JOSETTE

Ontsnapt er wel eens wat plas bij het springen/lachen/hoesten? Of heb je moeite het goed op te houden? 1 op de 3 vrouwen heeft hier last van. Het versterken van je bekkenbodemspieren kan in veel gevallen al helpen! Josette leert je hoe je dat op de juiste manier doet.

VITALE GROENTE EN FRUIT – VITAL FOOD MANAGEMENT

Tijdens deze workshop leer je wat vitale voeding is, waarom het zo essentieel is voor onze gezondheid en welzijn en hoe je kunt kiezen voor voeding die in harmonie is met de seizoenen.

SLAAP EN VOEDING – VITALOGISCH

Sandra neemt je graag mee in de wereld van voeding & slaap en vertelt hoe het één het ander beïnvloedt. Je krijgt praktische tips waarmee je aan de slag kunt gaan. Daarna is het simpel; ga lekker slapen en kijk of je verschil voelt.

BALANS LICHAAM EN GEEST – WOLBERT VITAAL

We gaan samen aan de slag met het thema ‘balans’. We kijken naar zowel je lichamelijke als geestelijke balans. Door middel van handige tools en een balans-circuit gaan we aan de slag met tips en tricks die je zelf ook kan toepassen in het dagelijkse leven.

HIGH INTENSITY AREA

KETTLEBELL CHALLENGE – BODYVISION

Deze workout is een krachtinterval-training, die je uitdaagt om je spieren tot het uiterste te drijven middels korte doch krachtige uitbarstingen van inspanning. Je gebruikt kettlebells om (vrijwel continu) in beweging te blijven. Zo zorg je ervoor dat elke minuut van de challenge telt.

RECREATIEF HARDLOPEN – DE KEIEN
Bij deze workshop maak je kennis met een verantwoorde manier van hardlopen. Fit of niet; je kunt altijd meedoen. Je leert de juiste loophouding en techniek op de Mondo atletiekbaan.

SQUAT & DEADLIFT CLINIC – EL-PT

Kun jij extra tips gebruiken om goed te squaten en deadliften, of wil jij gewoon graag een keer iets meer de diepgang in? Dan moet je deze squat & deadlift clinic bijwonen, hierin bespreek ik alle do’s and dont’s en leer ik je de belangrijkste basistechnieken.

BOOTCAMP – RAU

Bootcamp is een uitdagende, afwisselende en zeer effectieve outdoor workout. Een optimale conditietraining voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Iedereen die graag zijn grenzen wil verleggen op fysiek, mentaal en sociaal vlak is van harte welkom!

SMALL GROUP BODY WEIGHT TRAINING – RAU

Bij deze training wordt afwisselend gewerkt aan uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. De training is geschikt voor de beginnende en de gevorderde sporter en voor iedereen die het fijn vindt om in een kleine groep te trainen waarbij er veel persoonlijke aandacht is van de trainer.

BOKSEN – RAU

Een bokstraining met zelfverdediging als middel. Gedurende deze pittige training leer je de belangrijkste technieken (aanvallen, verdedigen, stoten en trappen, weren en blokkeren) uit de van oorsprong militaire zelfverdediging.

START TO RUN – DE KEIEN

Is het al lang geleden dat je hebt hardgelopen of wil je net beginnen? Wil je jezelf weer fitter voelen en houd je van de buitenlucht? Dan is start to run iets voor jou!

POWERWALK – DE KEIEN

Powerwalk houdt het midden tussen gewoon wandelen en een hardlooptraining. Bij Powerwalk wandel je in een stevig tempo, waarbij je krachtige armbewegingen maakt en extra actief afzet met je voeten. De training wordt afgewisseld met een warming-up, krachtspieroefeningen en cooling-down.

TARGETSPRINT – LANGLAUFVERENIGING BEDAF

Targetsprint is een combinatie van schieten (target) en hardlopen (sprint). De moeilijkheid van het schieten komt door de verhoogde hartslag van het hardlopen. Kom je in het zweet werken en ontdek of je deze combinatie aankan!

BODY9 & AFTER9 – BODY 9

De Prenatale en postnatale workout voor alle moeders (in spé) die voor of na de bevalling fit willen blijven of worden. Bij deze gemixte workout is er extra aandacht voor de bekkenbodem, houding en diastase. ALLE MOEDERS KUNNEN DEZE WORKOUT VOLGEN!

PILATES – BODY 9

Een rustige workout waarbij je je bekkenbodem, dwarse buikspieren en rugspieren als basis inzet bij alle oefeningen. Dit levert je meer souplesse, kracht en balans op en zorgt voor een correcte houding. Een goede ondersteuning bij het uitvoeren van andere sporten.

HIIT MOMS WORK-OUT – BODY 9

Verbeter je cardio en kracht prestatie door middel van intensieve oefeningen die je afwisselt met rustmomenten. Je wordt er fitter en sterker door, de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert en het is zeer effectief voor je vetverbranding.

CHILL-OUT AREA

NEKKLACHTEN VERHELPEN – ZENSITIEF

Wil jij een hands-on aanpak leren om een stijve nek of nekpijn in een korte tijd te verlichten? Kom dan zeker even langs!

MASSAGES – ZENSITIEF

Zensitief biedt ontspanningsmassages, drukpunten massages en sportmassages. Vaak een combinatie afhankelijk van de klacht.

VOETREFLEX MASSAGE – D’N TIJD VOETREFLEXTHERAPIE

Door deze mini pauze ga je even volledig in ontspanning. Je voeten bevatten allemaal drukpunten die corresponderen met je lijf. Dus ik masseer je voeten, maar tegelijkertijd ook je lijf. Door de ontspanning krijgen je hoofd en lijf rust en voel je weer wat je nodig hebt.

MINDFULNESS AREA

YIN YOGA – KARIN VISSER YOGA

Welcome to a quiet practice… In stilte vindt zelfs de meest rusteloze geest vrede en komt tot rust… Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en is geschikt voor iedereen; jong/oud, groot/klein, sportief/minder-sportief, flexibel/stijf. Uitermate geschikt bij stress & burn-out klachten.

HORMOON YOGA – KARIN VISSER YOGA

Voel je weer Energiek, Vitaal en Vrouwelijk. Hormoon yoga heeft effect op je schildklier, hypofyse en eierstokken. Daardoor kan een verstoorde hormoonspiegel weer in balans komen. Het is een bijzondere manier om je hormonen in balans te brengen, je energie weer op te laden en je weer fijn(er) in je lichaam te voelen.

MASTERCLASS ADEMHALING – NATUURLIJK LOES

Wil jij leren hoe je met je eigen ademhaling het stuur van je leven weer in handen neemt? Het is tijd om niet langer geleid te worden door externe omstandigheden, maar zelf de regie te nemen over hoe je je voelt. Bij deze masterclass zet je de eerste stap naar een leven vol balans, helderheid en veerkracht. Doe mee en ontdek de magie van ademhaling!

CHI NENG QIGONG – CHI NENG UDEN

Emy neemt je mee in deze Oosterse bewegingsleer voor vertraging en zacht contact. Je binnenste is een krachtig instrument om in te zetten. Je leert om jezelf op andere manieren te zien.

UIT JE HOOFD OP HET DOEK – SIMONE BOOGERS

Kom even helemaal uit je hoofd en leef je uit met verf en kwasten, terwijl je het gefluit van de vogels en geruis van de bladeren hoort. LET OP: Deze workshop neemt twee workshoprondes in beslag (ronde 3 en 4).

ONTSPANNING EN VISUALISATIE – VERBLOEMDE KRACHT

Een momentje voor jezelf waarin je volledig mag ontspannen met een prachtige boodschap voor jou d.m.v. een visualisatie. Begeleiding vanuit rust met een muzikaal tintje.

COMMUNICEREN VANUIT GEVOEL – VERBLOEMDE KRACHT

Je gaat bewust aan de slag en gaat signalen bij jezelf herkennen, waardoor je gevoel gaat spreken!

DANCE AREA

SALSA WORKSHOP – MAESTRA SALSA

Kom en dans mee met dé dansschool van Uden en omgeving. Salsa is niet alleen een hele leuke manier van bewegen, het is ook nog eens een super goede work-out die stress vermindert en je geluksgevoel bevordert.

ESTATIC DANCE – VERBLOEMDE KRACHT

Door het bewegen van je lichaam ervaar je een gevoel van vreugde en ontspanning. Je lichaam beweegt vanzelf en jij volgt.

TWERKEN – AERIAL ARTS

Deze twerk-out is een super leuke manier om je benen en billen te trainen!

LIVE MUZIEK – WIEP MUSIC & DJEMBE PAMOJA

SPONSORS RAU MAASHORST HEALTHY FEST:

Maashorst Fonds

Intersport Superstore Uden

Body Vision

Creetion

Tandartspraktijk van Laak

Gerrits & van Gulick Notarissen

De Plank van Ank

Roose Groente & Fruit

Steenbergen Groente & Fruit

Ontmoetingsplein de Balans

Dichterbij

Ezzy’s

Ons Caffeej

De Conversatie

Tankstation Schimmel

Autobedrijf John van der Rijt

Mars – be kind

Vrumona

Lucovitaal

DIS

Just Drinks

AANBIEDINGEN VOOR DEELNEMERS HEALTHY FEST 2024:

Verschillende aanbieders van het Healthy Fest hebben speciaal voor de deelnemers van het Healthy Fest, een mooi promo-actie. Wil jij hier gebruik van maken? Stuur dan een mailtje naar de betreffende aanbieder o.v.v. Healthy Fest 2024.

Aerial Arts:

Gratis proefles

aerialartsuden@gmail.com

http://aerialartsuden.nl

Body 9

Gratis proefles / gratis les van de strippenkaart

alison@body9.nl

http://body9.nl

Body Vision:

  • Gratis week sporten met een kopje koffie
  • Meting met de medisch geaccrediteerde InBody (lichaamssamenstelling)

info@bodyvision.eu

http://bodyvision.eu

Boost met Josette:

Vrijblijvend 30 minuten persoonlijke intake + 1 week online gratis training

josetteverwijst@gmail.com

http://boostmetjosette.nl

Chi Neng Uden:

3 proeflessen voor 35 euro

emy@chinenguden.nl

http://chinenguden.nl

EL-PT:

1 gratis proefles naar keuze en 3 maanden 15% korting op groepslessen of 3 maanden onbeperkt sporten incl. 1 maand personal training voor €300.

info@el-pt.nl

http://el-pt.nl

Karin Visser Yoga:

a. 5% korting op events/workshops

b. Gratis proefles yin yoga lessen op dinsdag- of woensdagochtend

c. Gratis proefles hormoon yoga op woensdagochtend

d. 10% korting op een 2 uur durende individuele hormoon yoga sessie

karin@karinvisseryoga.nl

http://karinvisseryoga.nl

De Keien:

Geheel kostenloos vier weken mee trainen met een trainingsgroep

info@dekeienatletiek.nl

http://dekeienatletiek.nl

D’n tijd voetreflextherapie:

Gratis kennismaking met voetreflex van 30 minuten

dntijdvoetreflextherapie@gmail.com

http://dntijdvoetreflextherapie.nl

Langlaufvereniging Bedaf:

Gratis proefles targetsprint

lessen@bedaf.nu

http://bedaf.nu

Maestra Salsa:

Gratis proefles

info@maestrasalsa.nl

http://maestrasalsa.nl

Natuurlijk Loes

10% korting op 1-op-1 ademsessie

marloes@natuurlijkloes.nl

http://natuurlijkloes.nl

RAU (ReActief Uden):

Drie maanden gratis en vrijblijvend mee sporten

info@reactiefuden.nl

Verbloemde Kracht:

25% korting op één van mijn diensten via de website

coach@verbloemdekracht.nl

http://verbloemdekracht.nl

Vital Food Management:

Gratis wandeling “natuur ervaring in eetbaar landschap” 18 mei 13.00 uur Herenboeren Wilhelminapark Boxtel

info@vitalfoodmanagement.nl

http://vitalfoodmanagement.nl

Zensitief:

Eenmalige korting van 25% op een massage of acupunctuurbehandeling

mike@zensitief.com

http://zensitief.com

Klik hier voor tickets!

Sfeerimpressie RAU Maashorst Healthy Fest 2022 op Bedaf

Link naar algemene voorwaarden RAU Maashorst Healthy Fest 2024

Klik hier voor meer informatie en tickets!

Dit vind je ook vast leuk

Typ hier en druk op Enter om te zoeken