MZV (bokstraining)

MZV staat voor Mindfulness & Zelfverdediging en is een bokstraining met zelfverdediging als middel. Binnen RAU bieden wij een inlooptraining MZV aan waar je kunt kennismaken met de basistechnieken van deze pittige workout.

Gedurende de training leert de deelnemer de belangrijkste technieken (aanvallen, verdedigen, stoten en trappen, weren en blokkeren) uit de van oorsprong afkomstige militaire zelfverdediging.

Zelfverdediging als ‘middel’

Net als alle andere sporten vormt MZV (bokstraining) ook een middel om te werken aan meer zelfkennis en vooral zelfvertrouwen. Maar ook aan andere doelen:

  • Fysieke doelen (coördinatie, lichaamsbeheersing, flexibiliteit, etc)
  • Mentale doelen (doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, etc).
  • Maar bovenal sociale doelen als inlevingsvermogen, aanpassingsvermogen en omgevingsbewustzijn en observatievermogen, etc).

Wij zien eigenlijk elke training als middel om weerbaarder te worden.

‘Laagdrempeligheid’

De kracht van de MZV (bokstraining) ligt vooral in haar laagdrempeligheid:

  • Het aanleren van technieken is niet het doel, maar een middel (procesgericht)
  • Principe van kruisbestuiving speelt een belangrijke rol: De dynamiek tussen gevorderde beoefenaars en beginners in weerbaarheidstraining maakt het voor beide partijen interessant. De beginner leert zich te ‘verweren’ tegen een gevorderde en een gevorderde leert zich te verplaatsen in een beginner
  • Er wordt getraind in een veilige trainingsomgeving (niet wedstrijdgericht of prestatiegericht)

Trainingstijden en locaties

Iedere donderdagavond organiseren wij een MZV inlooptraining in het RAU conditiecentrum (Hofstukken 701 te Uden). De training is voor iedereen geschikt. Enige voorwaarde is dat je bereid moet zijn om moe te worden. Er wordt les gegeven door ervaren trainers en aspirant trainers die zelf gevorderde sporters zijn en het MZV traject al een keer hebben doorlopen.

Proefmaand

Bij RAU kun je altijd een maand gratis mee sporten om te kijken of onze aanpak iets voor je is. Daarna beslis je pas of je lid van onze vereniging wilt worden. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Kijk in onze agenda naar een training waar je voorkeur naar uit gaat en meld je op de training bij de trainer.

Contact

klik hier

waarom sporten bij RAU?

– Onbeperkt sporten
– De allerbeste begeleiding
– Buiten en binnen sporten
– Slechts € 12,50 euro per maand!!

social media

Design by MEGANMEDIA © 2017

Typ hier en druk op Enter om te zoeken