Miranda Houtman – Koopmans

  Wie is Miranda?

  Mijn naam is Miranda, ik ben getrouwd met Dennis en wij hebben twee kinderen; Timo van negen en Didier van zes jaar. Voor de geboorte van “onze mannen” was ik een fanatieke en recreatieve volleybalster. Gezien ik een echte teamspeler ben heb ik dat ongeveer vijftien jaar met veel passie gedaan. Toen ik van Timo zwanger was ben ik gestopt met sporten (en met roken!) en vervolgens veel kilo’s aangekomen. Ook de jaren daarna ben ik niet meer gaan sporten. Ruim drie jaar later kwam Didier en heb toen wederom te weinig aandacht aan mijzelf besteed met als gevolg dat de overtollige kilo’s er aan bleven zitten.

  Inmiddels was mijn conditie drastisch verslechterd. Er moest echt iets gaan gebeuren. Op een gegeven moment heb ik tegen mijzelf gezegd: als de jongste naar school gaat ga ik mij volledig richten op het herstel van mijn lichaam. Graag was ik weer gaan volleyballen maar dat kon ik conditioneel nog niet aan. De overtollige kilo’s speelde mij daarin parten.

  Waarom heb je gekozen voor Reactief Uden?

  Door mijn zus Caroline (trainster MZV bij RAU) kwam ik in aanraking met Reactief Uden en zo ben ik begonnen met de C training op woensdagavond en zondagochtend. Dit heb ik ongeveer een half jaartje volgehouden. Regelmatig had ik het gevoel dat ik de andere tot last was omdat ze vaak op mij moesten wachten, een puntje waar ik eerst aan wilde werken.

  Om individueel conditie op te gaan bouwen ben ik anderhalf jaar bij Basic Fit gaan fitnessen, maar dat was niet mijn ding. Totdat Nick (Rene Daniel Lapod), ook trainer bij RAU, mij aansprak of ik interesse had om met een klein groepje in het sportpark te komen trainen. Ja, daar had ik wel oren naar! Iemand die mij kon helpen om door te zetten, dat was precies wat ik nodig had. We zijn begonnen met een man of zes, heerlijk buiten in het sportpark. Het was echt afzien. Toen merkte ik pas hoe mijn conditie achteruit was gegaan. Ik begon met twee keer in de week trainen en vond de persoonlijke begeleiding van Nick heel prettig en rustgevend. Tegelijk kregen wij ook goede voedingsadviezen waar ik veel aan heb gehad, maar nog steeds moeilijk vind om dagelijks mee om te gaan. Vooral de kinderen bewust maken van gezonder eten vind ik best lastig, aangezien zij meer moeite hebben met de omschakeling.

  Wat heeft het tot op heden voor jou gebracht?

  Inmiddels zijn we ongeveer een jaar verder, dertig (!) kilo lichter, vele centimeters smaller en….. een heel stuk fitter!! Ik train nu drie keer in de week; twee ochtenden bij Nick de kracht en looptraining en donderdagavond de MZV onder leiding van my sweet sister Caroline. Dit is superleuk en afwisselend om te doen en goed voor mijn zelfvertrouwen!

  Hoe kijk je naar de toekomst en je gezondheid?

  Of ik graag nog zou gaan volleyballen? Jazeker! Dat blijft een grote passie van mij. Ik vertelde jullie eerder dat ik een teamspeler ben. Dit gevoel heb ik zeker ook bij RAU. Ondanks dat het geen teamsport is heb ik duidelijk wel het “groepsgevoel”. Voorlopig zijn ze in ieder geval nog niet van mij af en ga ik met veel plezier drie keer in de week trainen en genieten van de passie die Nick en Caroline voor het sporten hebben aan mij overbrengen.

  Sportieve groet,

  Miranda

  Typ hier en druk op Enter om te zoeken