Karin Beek – Van Bergen

  Wie is Karin Beek?

  OK. Mijn naam is Karin Beek – van Bergen. Ik heb drie coole kinderen (zeggen ze zelf) en ben getrouwd met de stabiele basis van ons gezin. Naast gezin en familie zijn mijn werk en hobby’s zaken waar ik graag tijd aan besteed. Mijn werk is een combinatie van commercie, business cases en techniek. Best wel eens hectisch. Een drukke baan dus.

  Mijn hobby’s zijn precies het tegenovergestelde. Dit doe ik om de balans in evenwicht te houden. Buiten zijn staat wel vooraan: wandelen, rommelen in mijn tuintje, fotograferen, wilgen knotten bijvoorbeeld bij de VLU. Of lekker meehelpen bij de scouting tijdens de jota – hoog boven de bomen in de toren genieten in de zon van een boterham samen met scouts. En sinds ongeveer een jaar sport ik bij RAU!

  Waarom heb je gekozen voor Reactief Uden?

  Haha, het buiten zijn natuurlijk! Daarnaast merkte ik dat ondanks herhaalde pogingen om te gaan hardlopen, dat altijd na een paar maanden weer stopte. In een groep sporten op afgesproken tijden stimuleert mij beter om het sporten te blijven doen. Toen ik RAU tegen kwam tijdens 24 uur Uden heb ik me direct ingeschreven.  Bij RAU sporten ze veelal buiten in het park. De koele lucht op je huid, al je zintuigen die geprikkeld worden, heerlijk! Ik ben  nu eenmaal een buitenmens. Verder sprak het niet prestatie gerichte sporten mij erg aan. Heerlijk tot jezelf komen zonder al te veel druk. Bij RAU kom je ook geestelijk meer in balans. Je bent niet alleen maar met een team. Je sport met elkaar en er is oog voor de sociale kant. Ik werd heel erg snel opgenomen in de groep. Er zijn ook helemaal geen kliekjes binnen RAU. Dat alles zorgt ervoor dat je heel fijn kunt sporten. Evenwicht. Even geen plaats voor andere dingen maar lekker ontspannen tijdens het inspannen. Sporten bij RAU geeft mij een rustig en tevreden gevoel.

  Wat heeft het tot op heden voor jou gebracht?

  In het begin heb ik een paar maanden de C-training gevolgd. Dat vond ik erg fijn. Bij de C-training ligt de focus op je houding. Voor mij was dat erg belangrijk. Na enige tijd merkte ik dat mijn lichaam sterker werd. Ik ging mij anders bewegen. Zelfs tijdens het trappen lopen spande ik vanzelf mijn core aan. Ondanks dat ik nog nooit geen grote klachten heb gehad met mijn rug, voelde het goed om sterker te worden. In ieder geval ben ik beter in staat om blessures te voorkomen en mijn rug te beschermen. Later gingen wij met gewichten werken en dat is wel uitdagender. Trainen en hardlopen vind ik ook erg leuk. Dat zou wat mij betreft wel wat meer mogen haha. Mijn trouwjurk past nog steeds na 17 jaar. Hoe mooi is dat! Belangrijkste is wel dat ik lekker in mijn vel zit.

  Hoe kijk je naar de toekomst en je gezondheid?

  Tja, gezondheid … die dosis geluk heeft iedereen nodig, ik ook. De toekomst? Vooralsnog blijf ik met de mensen om me heen genieten van alles wat het leven brengt. En natuurlijk lekker blijven sporten met mijn sportmaatjes bij RAU. Het leven is leuk!

  Typ hier en druk op Enter om te zoeken