Eugene Wieland

  Wie is Eugene Wieland?

  Ik ben Eugene Wieland, 49 jaar, gehuwd met Marianne en heb 2 dochters. Veerle van 10 jaar en Marlou van 12 Jaar. Ik woon in Uden sinds 1998. Ik ben geboren en getogen in Doornenburg (Gelderland) waar ik nog altijd met veel liefde terug kom om een bakkie te doen bij mijn moeder, zus en vrienden.

  Ik ben werkzaam als versspecialist Vlees, Vis, Kip bij Jumbo supermarkten. Het is een drukke baan waarbij ik veel kilometers maak door het hele land. Ik rij vroeg weg en ben regelmatig laat thuis, waarbij ik uiteraard weinig beweging heb, veel stress en heel veel kan nadenken wat anders en beter kan in de winkels. Ik werk met veel verschillende mensen uit diverse streken van het land, wat niet altijd meevalt om de juiste koers te varen.

  Waarom heb je gekozen voor Reactief Uden?

  In december 2012 ben ik geopereerd aan een hernia, ruim 5 maanden thuis om aan mijn herstel te werken samen met de fysiotherapeut. Meer gaan bewegen, kortom sporten was het advies. Dat valt niet mee met zo’n drukke baan. Hoe ga ik dit nu weer aanpakken dacht ik. Ja het was duidelijk, enige tijd na de operatie voelde ik weer de pijn terug komen onder in mijn rug. Toch maar iets gaan bedenken om meer te gaan bewegen, maar hoe, waar en wanneer? Ik dacht daar heb ik allemaal geen tijd voor. Ik heb het veel te druk met werken. Totdat ik op Koningsdag 2014 op het terras samen met Willem van de Broek, onder het genot van een pilsje het woord sporten voorbij kwam. Willem was die tijd ook herstellende en had het advies gekregen om meer te gaan bewegen. “Waar zit je dan aan te denken Willem?, vroeg ik. “Bootcamp op het bevrijdingspark. Dat is op woensdagavond en zondagochtend.” “Oké, zullen we dan eerst eens een keer gaan kijken wat het nu allemaal inhoudt?”

  Zondagochtend trokken wij samen naar het bevrijdingspark op het fietsje en bekeken het schouwspel eens vanaf de zijkant. Nou dat stelt ook niet veel voor. Beetje met een autoband rondlopen en een gewicht omhoog en omlaag brengen. Zo moeilijk kan dat niet zijn. Na de training van de grote jongens en meiden komen wij in gesprek met Dorus van Lanen, de trainer. Wij vertellen wie we zijn en wat we graag willen. “Is er nog ruimte Dorus? Zo ja, kunnen wij dan een paar keer meedraaien?” vroegen wij aan Dorus. Dorus reageerde hartelijk met de woorden: “Jullie zijn van harte welkom jongens.”

  Mooi! Samen lachend naar huis en nog steeds met de gedachte (zo moeilijk kan het niet zijn). Woensdagavond samen op de fiets naar het park, sportkleding aan en de schoenen gepoetst. We hadden voldoende drinken bij ons want dat heb je nodig zij Dorus. Het werd drukker en drukker met mensen die ook sportief zijn. Allemaal een box en we begonnen met warmlopen. Na 3 rondjes was mijn flesje met water al leeg! Wat een drama. Toen moesten we nog beginnen met de oefeningen. Ik kon mijn benen al bijna niet meer bewegen van de spierpijn. We werden opgesplitst in een groep die ook net waren begonnen. Na een aantal oefeningen wist ik niet dat er zoveel spieren in mijn lichaam zaten.

  na de training volgde een korte evaluatie met Dorus. Hier kwam al vrij snel uit dat alles draait om je lichaam beter leren kennen. Stress vermijden, op tijd naar bed, veel water drinken, luisteren naar je lichaam, voldoende groente en fruit eten. Dat waren nou niet echt dingen die op mijn lijstje staan om de dag door te komen. Na een aantal weken mee te hebben getraind kregen wij het advies om deel te gaan nemen aan de cursus Life Management. Dat vonden wij een goed plan. De start van de cursus begon in september 2014. We waren met een groep van 12 deelnemers, allemaal met een eigen verhaal om fitter en gezonder te gaan leven. De groep werd al snel een hechte groep. Je leert andere mensen kennen, met ieder zijn eigen verhaal.

  Het programma bestond uit de volgende onderdelen: Krachttraining, combinatie van pilates en circuittraining. Looptraining, combinatie van lage intensiteit interval en korte duurloop (30 min) Yoga. Zonnegroet en gevormde persoonseigenschappen door middel van 4 gezondheidspilaren; Voeding, Bewegen, Rust & Mindfulness. Fysiek, mentaal en sociaal.

  Ik zeg het nog maar eens. Dit waren niet echt de dingen waar ik aan dacht wanneer je het hebt over sporten en bewegen. Inmiddels zijn wij ruim 10 maanden verder en voldoen we als complete groep aan deze kenmerken. De hele groep van cursisten heeft dit niveau.

  Wat heeft het tot op heden voor jou gebracht?

  Voor mij persoonlijk betekent dat trainen bij RAU mij als mens heeft veranderd. Ik ben veel bewuster gaan leven en voel me veel gezonder. Het leuke van dit verhaal is dat ik ook nog eens ruim 16 kilo ben afgevallen. Ik ben me echt veel fitter gaan voelen. En het belangrijkste van alles is dat ik geen last meer heb van mijn rug. Ik kan mij beter concentreren, heb minder stress, eet dagelijks fruit en eet op de juiste momenten van de dag. Dit alles maakt het hele verhaal compleet. Als laatste bijkomstigheid is dat er een echte hechte groep is ontstaan met allemaal leuke mensen die elkaar waarderen HOE ze ZIJN en WIE ze zijn. Dorus, jij hebt mij (ons) op het niveau gekregen, zoals ik (wij) graag wilden zijn. Dank je wel daarvoor!

  Hoe kijk je naar de toekomst en je gezondheid?

  Het voelt als een nieuwe start. Ik voel me sterk en gezond. Vanaf nu sluiten wij weer aan bij de bootcamp groep, alleen nu met heel veel kennis en kunde. Rau, jullie komen niet zo makkelijk meer van ons af. Here we come!

  Tot slot. Mijn advies aan iedereen is om wanneer je kunt deel te nemen aan de cursus Life Management. Pak dit met beide handen aan. Het maakt je sterk en gezond. Je zult er geen spijt van krijgen!

  Typ hier en druk op Enter om te zoeken