Sportief wandelen

Sportief wandelen is een vorm van sportief bewegen die uitgaat van de natuurlijke wandelbeweging, de meest fundamentele vorm van bewuste beweging bij mensen. Door de ene voet voor de andere te zetten en de armen in tegengestelde richting te bewegen. Door extra arm-inzet, kracht en verbetering van de looptechniek, kan men de loopsnelheid verhogen. Het kan een redelijk intensieve bezigheid zijn.

Het verbetert de fitheid en het uithoudingsvermogen, het is een makkelijke natuurlijke beweging. Sportief wandelen onderscheidt zich dus van recreatief wandelen door een hoger tempo en uitgebreide aandacht voor looptechniek en lichaamshouding.  

Het verbeteren van de techniek van het Sportief wandelen vindt plaats door middel van loopscholing en krachtoefeningen. Dit omvat de volgende onderdelen: 

  • Looptechniek
  • Coördinatie 
  • Ontspanning
  • Spierversterking

Sportief Wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor actieve en minder actieve personen en voor personen die lange tijd niets aan sport hebben gedaan.  Maar het is vooral een mooie en eenvoudige en gezellige bezigheid voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren, in een groep wil sporten, wandeltempo wil verhogen.

Een training duurt ± 1¼ uur
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Wisselend (wordt via facebook en WhatsApp  

Denk bij het deelnemen aan sportieve kleding, makkelijke niet te strak zittende schoenen (sportschoenen/ wandelschoenen), reflecterend vest en eventueel een flesje water.

Contact

klik hier

waarom sporten bij RAU?

– Onbeperkt sporten
– De allerbeste begeleiding
– Buiten en binnen sporten
– Slechts € 12,50 euro per maand!!

social media

Design by MEGANMEDIA © 2017

Typ hier en druk op Enter om te zoeken