RAU viert 5-jarig bestaan en lanceert nieuwe website!

 In Nieuws

Dit jaar bestaat Reactief Uden vijf jaar! Een heugelijk feit dat wij zeker niet zomaar voorbij willen laten gaan. Daarom lanceren wij vandaag onze nieuwe website en zijn er plannen om onze vereniging verder te laten groeien. In dit artikel nemen wij je mee naar het ontstaan, de ontwikkeling, het heden en de toekomst van onze vereniging.

Hoe het begon

Back in the days had Udenaar Michael Lapod een visie. Als ex-instructeur bij de luchtmobiele brigade in Schaarsbergen had hij zich gespecialiseerd in fysieke en mentale vorming. Met name het aspect van mentale vorming was één van zijn kerntaken.

Eenmaal uit dienst begon Michael als sportinstructeur bij de politieacademie in Eindhoven. In plaats van de nadruk te leggen op mentale en fysieke vorming, dat wat hij binnen defensie altijd met veel succes had gedaan, moest hij zich nu voornamelijk aan protocollen houden. Binnen defensie en de politieacademie waren duidelijk verschillende culturen.

Ontstaan

Na zijn tijd bij defensie en de politie ging Michael aan de slag als trainer in de publieke sector en legde zich meer en meer toe op zijn ideaal, namelijk mensen uit de samenleving helpen om fysiek en mentaal gezonder te worden. Dat wat zo goed werkte binnen de hekken van defensie moest immers ook kunnen lukken in de samenleving buiten defensie.

Eindelijk kon Michael zijn eigen visie op gezond en fit verwezenlijken en begon in 2010 met personal trainingen aan individuen en groepen. Met enkele van zijn vrienden startte hij de Reactief Uden sportclub. Pas in oktober 2012 werd besloten om van de sportclub een officiële vereniging te maken. Op 1 januari 2013 werd de vereniging Reactief Uden, afgekort RAU opgericht.

Ontwikkeling

Een van de belangrijkste dingen waarin RAU zich onderscheid ten opzichte van de meeste andere sportverenigingen, is dat RAU een vereniging zonder bedrijf is. Dit betekent dat wij niet commercieel zijn.

Het doel van de vereniging is op een laagdrempelige manier mensen uit de samenleving gezond en fit te maken én te houden. Vooral dit laatste is essentieel. Te vaak zien wij mensen terugvallen in oude gewoonten. Het managen van je eigen gezondheid is een belangrijke rode draad die dwars door alle trainingen heen is geweven. Deze visie is uniek en moet voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom wordt de contributie laag gehouden en zijn onze trainingen voor iedereen geschikt. Jong, oud, non-mover of high-mover.

Heden

Inmiddels beschikt de vereniging over een eigen sportaccommodatie aan de Hofstukken 701 in Uden. Onze holistische kijk op gezondheid (mens als geheel) en het werken aan belangrijke mens eigenschappen (fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel) worden door onze trainers op een enthousiaste wijze verwerkt in de trainingen.

RAU biedt tien verschillende sportmomenten per week en zorgt voor voldoende afwisseling. Of je nu beter wilt leren hardlopen, sterker wilt worden of jezelf wilt uitdagen tijdens een energieke bokstraining. Het is allemaal mogelijk. Naast de losse inlooptrainingen bieden wij ook een gefaseerd traject aan in de vorm van de Cursus Life Management.

Toekomst

RAU heeft als vereniging haar vijfde levensjaar aangetikt en wij zijn klaar voor de toekomst. Het dagelijks bestuur ligt in handen van een groep gepassioneerde RAU’ers en het enthousiaste ledenaantal groeit gestaag. Binnen RAU starten wij binnenkort met een nieuw opleidingsprogramma welke wordt verzorgt door Vitality Experience (Vitex). Een nieuw initiatief van Michael Lapod.

Eigen leden worden met behulp van dit programma opgeleid tot trainers. In de klas, voor de klas. De opleiding wordt op maat afgestemd en is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Dit zal bijdragen de oorspronkelijke RAU visie vorm te geven en zorgt voor persoonlijke vorming van de deelnemer.

Dus op naar de volgende vijf jaar! Wij hopen dat we je met dit artikel een beetje enthousiast hebben kunnen maken en dat wij je een keer mogen verwelkomen op één van onze trainingen. Iedereen is van harte welkom! Jong, oud, non-mover of high-mover.

Meer informatie over onze trainingen vind je hier.

Dit vind je ook vast leuk

Typ hier en druk op Enter om te zoeken

RAU breidt trainingsaanbod uit